PYTANIE DO ORGANIZATORA: według jakich kryteriów będzie ustalana drabinka turniejowa? Proszę o opublikowanie regulaminu, gdzie takie sprawy jak kto z kim gra w turnieju, graniczny termin zgłaszania się do turnieju, kto zastępuje w przypadku rezygnacji przed turniejem, i kolejność gier podczas turnieju, będą czytelnie opisane, Ja mam kilka pomysłów i mogę pomóc w tworzeniu regulaminu. Grzegorz
Szanowni Panowie, szykujcie swoje sprzęty na nowy sezon turniejowy. Coś mi się zdaje, że układ w drabince po kolejnych rozgrywkach ulegnie nieoczekiwanym zmianom. Życzę wszystkim powodzenia i do zobaczenia na mączce
W sezonie 2014/2015 w turniejach singlowych męskich drabinki turniejowe układane będą według następujących zasad:
1.Na każdym turnieju poprzedzającym zostanie wylosowana sekwencja numerów. 2.Każdemu numerowi odpowiadać będzie konkretny zawodnik zgodnie z aktualną pozycją w rankingu. 3.Czterej pierwsi zawodnicy rankingu będą rozpisani na drabince według powszechnych zasad umieszczania zawodników rozstawionych. 4.Pozostali zawodnicy zostaną dopisani zgodnie z wylosowaną sekwencją numerów od góry do dołu. 5.Nowo zgłoszeni zawodnicy (bez rankingu lub z rankingiem powyżej 30) wpisani będą w drabinkę turniejową w miejsca wylosowanych cyfr 1, 2, 3, 4 w kolejności zgłoszenia do turnieju.